Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

John Hancock Center / remake: Milorad Krstić

John Hancock Center / Chicago

Chicago John Hancock Center

Big John, vagyis a John Hancock Center egy 100 emeletes, 344 méter magas felhőkarcoló Chicago-ban. Az irodák és éttermek mellett 700 lakás is található benne, köztük a világ legmagasabb lakosztályai. A Hancock Centert 1965-69 között építették a híres Skidmore, Owings and Merrill építésziroda tervei alapján.

A high tech stílusú felhőkarcoló homlokzatának jellegzetes X alakú merevítése tulajdonképpen az épület csőrendszerét teszi láthatóvá. A funkcionális részletek megjelenítésével a SOM a költségek felét megspórolta, ráadásul ennek a merevítésnek köszönhetően az épület az erős chicago-i szélnek vagy egy esetleges földrengésnek is ellenáll. A Big John 94. emeletén kilátó működik, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Michigan-tóra.

Ezt a kilátást élvezheti a Bori’s embere is, aki a felhőkarcoló ablakait mossa. Az épület méltóságteljesen tör az égbe, a munkás a látványos X-merevítések között manőverezik. Kowalski a chicagói székhelyű Union Cartel biztosító társaság vezetőivel tárgyal az ellopott képekről és a Gyűjtőre vonatkozó nyomravezetői díj megemeléséről. Ez már az ablakmosó figyelmét is felkelti! Jobb lesz fülelni!