Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

Mi az OkosMozi?

Rejtélyvadászat. Kódfejtés.
Sok „aha!" Sok „wow!"
Tobzódás a művészetekben a világ legmenőbb műkincstolvajaival.
Egy animációs film, egy nyereményjáték és egy életre kelt lexikon.
Ahol csak meg kell érinteni a képeket, és mindent elárulnak magukról.
Tudástár mindarról, ami a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmben el van rejtve.
Festészet! Film! Zene! Építészet! Cirkusz! Dizájn!
Információ, hogy megértsd a kultúrát, ami körülvesz.
Élmény, hogy megérezd a művészet energiáját.
Hogy neked szól. Rólad. Mindannyiunkról.
Mindig a lényegről beszél. És mindig kitalál valamit.
Ezt tudod felfedezni az OkosMozival.
Ezek nem száraz tények.
Gyűjts műkincseket a fejedbe!

A 2018-ban Oscar-díjra jelölt magyar animációs film, a Ruben Brandt, a gyűjtő számtalan művészeti utalást tartalmaz. Első nézésre nem is veszi észre mindet a néző. Vagy észreveszi, de nem tudja pontosan, mit is látott. De szeretné érteni, mert a film kreatív vihara magával ragadta.

Ezeket a titkokat fedi fel az OkosMozi, és közben elmesél sok izgalmas történetet a magaskultúráról. Úgy, hogy az ne legyen túl magas, hanem mindenki közel érezhesse magához.

A középiskolásoknak szóló programban az iskolai osztályok az Uránia Filmszínház által szervezett vetítéseken ismerkedhetnek meg a Ruben Brandt, a gyűjtővel. Majd az OkosMozi tudástára segít nekik, hogy az élményből tanulás legyen, a tanulásból pedig élmény. Akkor mi is az OkosMozi?

1 Az OkosMozi egyrészt a Ruben Brandt, a gyűjtő filmhez kapcsolódó online tudástár (www.okosmozi.hu), amelyet a Ruben Brandt, a gyűjtő film alkotó csapatából alakult Darwin Duffet Stúdió fejlesztett a 12-18 év közötti tanulóknak.

2 Másrészt az OkosMozihoz csatlakozó programsorozat, kommunikáció és tartalommegosztás. Mindez széles körű és több szintű együttműködés eredménye. Az OkosMozi így egyfajta “tudás-esemény-sorozat”, amely mindenkit vár és befogad, aki a művészeten keresztül is szeretne új és élményszerű ismeretekhez jutni.

3 Az OkosMozi elindított egy iskolásoknak szóló, online nyereményjátékot, amelyben teljesen egyedi tárgyakhoz és más, kultúrához kapcsolódó nyereményekhez juthatsz.

4 Negyedszer az OkosMozi egységes platformmal kommunikál a Facebookon és Instagramon, ahol az OkosMozi-eseményekről, a Ruben Brandt-filmről és magáról az “OkosMozi” kezdeményezésről tudhatsz meg friss, érdekes és akár vicces dolgokat is.

Az OkosMozi támogatója az EMMI Kulturális Államtitkársága. Szakmai támogatói a Szépművészeti Múzeum és a Budapesti Ludwig Múzeum. Az OkosMozi eseménysorozat partnerei az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol a film ingyenes vetítései zajlanak, valamint mindazok az iskolák, amelyek részt vesznek a vetítéseken. Nem utolsósorban pedig a Ruben Brandt, a gyűjtő magyarországi forgalmazója, a MOZINET.

KISORSOLTUK A NYEREMÉNYEKET!

2019.06.07.

Június 5-ével lezárult az OkosMozi kvízjátéka. Összesítettük a teszteredményeket, és mivel sok tökéletes vagy majdnem tökéletes megoldás született, a fődíjak egy részét sorsolással osztottuk szét.

Közjegyző jelenlétében kisorsoltunk 20 db egész évre szóló múzeumi belépőt: 10-et a Szépművészeti Múzeumba, 10-et pedig a Ludwig Múzeumba.

Köszönjük a két intézménynek a támogatást! A nyerteseknek pedig jó élményeket kívánunk a klasszikus és a kortárs művészet két fellegvárában. De vigyázat: nem ér hazavinni a képeket! 

A nyerteseket már értesítettük. De aki nem került bele ebbe a körbe, az sem maradt hoppon, hiszen a jó válaszok számától függően sok más díjat is szétosztottunk: DVD-ket, posztereket, háttérképeket, gifeket.