Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

Teszt kitöltése

1. kérdés

A Vénusz születése c. reneszánsz kép főszereplője rátámad Ruben Brandtra a filmben, lehúzza a tengerbe. Milyen fogalmak kapcsolódtak Venus istenséghez az ókori római kultúrában?

2. kérdés

Melyik filmrendező csilingel jégkockaként Mike Kowalski poharában a film számos jelenetében? Annyit segítünk, hogy a feszültségkeltés nagymesteréről van szó.

3. kérdés

Amikor Kowalski agyoncsap egy szúnyogot, az utána maradó vérnyom ismerős alakzatot rajzol ki: a Batman-logót. Mikor született meg Batman, a szuperhős karaktere?

4. kérdés

Melyik két festő nevéből áll össze Ruben Brandt neve?

5. kérdés

Amikor Kowalski kergeti Mimit Párizsban, felidéződik egy ikonikus kép a magyar származású fényképész, Brassa? egyik sorozatából. Kiket mutatott be az a fotósorozat a párizsi éjszakából?

6. kérdés

Marcel Duchamp híres ready made műve, a Forrás c. alkotás igazából egy porcelán vécécsésze, felfordítva. Igaz, hogy a vécécsésze gyártójának az aláírása szerepel a művön?

7. kérdés

A film egyik jelenetében Ruben Brandtot elrabolja egy postás, majd kiugrik vele a repülőgépről. Miért pont Arles-be, ebbe a dél-franciaországi városba kézbesíti Rubent a posta?

8. kérdés

Melyik klasszikus festmény NEM szerepel a filmben?

9. kérdés

Az egyik jelenetben egy fiatalember ácsorog fekete pólóban, rajta nagy fehér négyzet, Kazimir Malevics neve és a „White on white” felirat. Mire utal ez a póló?

10. kérdés

Melyik autó NEM szerepel a filmben?

Elküld

* a mező kitöltése kötelező