Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

Teszt kitöltése

1. kérdés

Mimi és Kowalski tánca és kézmozdulatai egy olyan emlékezetes filmjelenetre utalnak, amelyben a táncos lábú John Travolta is szerepelt. Melyik film táncjelenetéről van szó?

2. kérdés

A Ruben Brandt, a gyűjtő több filmes műfajhoz is sorolható, pl. pszichothriller vagy heistfilm. De azt is mondják róla, hogy film noir. Mi is az a film noir?

3. kérdés

Ruben Brandt neve felerészben Rembrandt van Rijn németalföldi festőre utal. Mely stílusjegyek voltak jellemzőek Rembrandt festészetére?

4. kérdés

Melyik autó NEM szerepel a filmben?

5. kérdés

Amikor Ruben Brandt a Piroska és a farkas történetét adatja elő a pácienseivel, akkor tulajdonképpen a pszichodráma módszerét alkalmazza. De mi is az a pszichodráma?

6. kérdés

Melyik két festő nevéből áll össze Ruben Brandt neve?

7. kérdés

Melyik állítás igaz Pierre-August Renoirra, akinek a Jean-Frédéric Bazille által festett arcképe is szerepel a filmben ellopott festmények között?

8. kérdés

A filmben 13 műtárgyat rabol el a műgyűjtő banda. Milyen technikával készült akotásokról van szó?

9. kérdés

A következő nagy múzeumok és galériák közül melyik NEM szerepel a filmben: Louvre (Párizs), Uffizi Képtár (Firenze), Szépművészeti Múzeum (Budapest)?

10. kérdés

A filmben szerepel egy tokiói pop-art kiállítás, ahol Mimiék „performanszot” adnak elő. Mit rövidít a „pop” ennek a képzőművészeti irányzatnak a nevében?

Elküld

* a mező kitöltése kötelező